Nacht van de Mode 2017

Tijdens de nacht van de mode op 10 juni as, zal de band corporate sounds optreden, vanaf 19:00 in de klarendalse molen, Ze spelen van pop tot rock en van rock tot blues. Het zal vooral nummers zijn van o.a. Amy Winehouse, U2, 4 non blonds, Fleetwood Mac, Rag´ n´ Bone Men en nog veel meer, leuke hits van toen en nu.
Het word vanuit Molen de kroon georganiseerd, maar, het het is zeker de moeite waard, om er een kijkje te nemen en om er een lekkere crêpes to go te komen eten!

Casa de Kao

Beste muziek liefhebbers, met de 3e editie van muziek bij de molen op de klarendalseweg 82, zal de zanger-gitarist Casa de Kao, op donderdag 15 juni om 21.00 uur optreden.

Hij is bekend van de Mojito’s die pas nog op Hoogte 80 speelden. Casa de Kao omvat een vleugje Johnny Cash, een snufje Elvis Presley en een zuchtje Calexico

Hij zingt ook authentieke country, bluegrass en originele rootsy songs, 

Hij zal zijn eigen werk aanvullen met smaakvolle alternatieve country en americana covers. 

De paardenstal van molen de Kroon gaat om 20:00 open gaan en de entree is gratis. We gaan met de pet rond voor Tse Kao. Voor meer info of vragen ga naar onze facebook pagina muziek bij de molen. 

Graag zien we jullie op 15 juni  vanaf 20:00 bij de Klarendalse molen Arnhem

Nationale Molendag zaterdag 13 mei 2017

Molen de Kroon heeft op zaterdag 13 mei haar deuren geopend voor Nationale Molendag 2017.

Deze unieke stadsmolen heeft een lange geschiedenis. Het is de laatste windkorenmolen die is overgebleven in Arnhem. Vanaf 1870 is dit monument in bedrijf als korenmolen. Hier wordt nog steeds op traditionele manier met windkracht graan gemalen tot meel. Vrijwilligers houden dit monument in stand. De meelproducten worden verkocht in de molenwinkel. De opbrengst uit de verkoop komt geheel ten goede aan de instandhouding van dit monument.

De molenaars zullen rondleidingen verzorgen en bij voldoende wind worden er maaldemonstraties gegeven. Verder worden weer de lekkere molenpannenkoeken gebakken.

Op de graanzolder van de molen zijn er voor de kinderen poppenkastvoorstellingen.

Het is een gezellige ouderwetse voorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

De voorstelling heet: “Jan Klaassen betoverd als draak

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij de kassa van de molenwinkel.

info: www.poppenkastdekroon.nl

Molen de Kroon in Klarendal is zaterdag open van 9.30 tot 17.00 uur.

De molen is vrij toegankelijk.

Klarendalseweg 82, 6822  GC Arnhem.
026 – 3512513

Muziek bij de Molen: DIX

donderdag 18 mei van 21:00 tot 23:00

Het tweede optreden bij Muziek bij de Molen is van twee muzikanten van de band DIX. De band speelt eigen werk geínspireerd op de muziek van Calexico, Richmond Fontaine, Ryan Adams, Gillian Welch en John Hiatt.

http://www.dixmusic.nl/

Entree aan de deur is 7,50 euro inclusief één consumptiebon.

De ruimte gaat open om 20.00 uur.

Muziek bij de Molen 21 april 2017


Smell the Horse – Neil Young Experience

Molen De Kroon gaat onder de naam “Muziek bij de Molen” van start met kleinschalige muziekoptredens in de Paardenstal, voorlopig één keer per maand. Het eerste optreden op vrijdag 21 april wordt verzorgd door de band Smell the Horse.  Deze Neil Young coverband speelde in december 2016 al eens met succes in de Paardenstal tijdens Muziek bij de Buren.

http://www.smellthehorse.nl/

http://www.facebook.com/molendekroonarnhem/

Entree aan de deur is 7,50 euro inclusief één consumptiebon.
De ruimte gaat open om 20.00 uur. het concert begint om 21.00 uur.

Christmas Food Event 2016

‘Christmas Food Event’ voor de Voedselbank in Arnhem

Op woensdag 21 december 2016 organiseert OrganiceMEV het evenement ‘Christmas Food Event’. Dit zal plaatsvinden op het terrein van de Klarendalse molen ‘De Kroon’ in Arnhem. Vanaf 16:00 uur zijn bezoekers welkom op de kerstmarkt. De opbrengst wordt geschonken aan de Voedselbank Arnhem.
foto-christmas-food-event-kleinDe molen ‘De Kroon’ en het omliggende terrein wordt omgetoverd tot een ware kerstmarkt. Het evenement staat volledig in het teken van Kerst en hierbij staat voornamelijk het samenbrengen van de buurt centraal. Zo wordt er onder andere kerst gerelateerd eten en drinken gemaakt en verkocht. Bij elke aankoop op de kerstmarkt wordt een lot uitgegeven. Hiermee maakt men aan het einde van de kerstmarkt kans op één van de drie kerstpakketten. Bezoekers die naar het evenement komen kunnen ook een selfie maken samen met de Molenman.

Kinderen en vrijwilligers zetten zich in
Een deel van het kerst gerelateerde eten en drinken dat op de kerstmarkt te koop is, wordt gemaakt door de kinderen van Rijnstad Kinderwerk. In de uren voorafgaand aan de kerstmarkt zetten de kinderen zich spelenderwijs in voor de Voedselbank Arnhem. Tijdens het hele evenement zijn er vrijwilligers aanwezig om ook hun steentje bij te dragen.

Programma
Vanaf woensdagmiddag om 16:00h is iedereen welkom op het terrein van ‘De Kroon’ Molen. Omstreeks 19:45 wordt de kerstmarkt afgesloten met de verloting van de kerstpakketten. Daarnaast wordt de opbrengst van de kerstmarkt bekendgemaakt door een special guest. Deze opbrengst komt ten goede aan de Voedselbank in Arnhem.

Vind ons op Facebook
https://www.facebook.com/christmasfoodevent/

Midwinterfeest zondag 18 december 2016

midwinter-2016a2img_3462Molen de Kroon in Arnhem viert op zondag 18 december midwinter van 12.00 tot 18.00 uur. Iedereen kan een kijkje nemen en genieten van de sfeervol aangeklede molen met een prachtig uitzicht over de stad vanaf de molenstelling. Er zijn naast de verschillende activiteiten en rondleidingen ook winterse lekkernijen te proeven in de voormalige paardenstal naast de molen. Buiten staat de vuurkorf waarboven een stokbroodje gebakken kan worden

img_2802Midwinterhoorns
Ook dit jaar klinken weer de klanken van de midwinterhoorn over de wijk. De midwinterhoornblazers geven een demonstratie en vertellen over de traditie van het blazen.

Pannenkoeken
Natuurlijk zijn er weer de heerlijke traditionele molenpannenkoeken verkrijgbaar in de paardenstal. Er staat koffie, thee, warme glühwein en limonade en wafels voor u klaar.

VANWEGE ZIEKTE GAAT DE POPPENKASTVOORSTELLING NIET DOOR!


Molenwinkel
In de molenwinkel zijn, naast de vele meelproducten, diverse streekproducten verkrijgbaar, o.a. honing, jams en chutneys.

Rondleidingen
De vrijwillige molenaars leiden u rond in de molen en laten zien wat het molenaarsvak inhoudt. Als er voldoende wind is wordt er ook graan gemalen.

Herdertjestocht 17 december 2016

Herdertjestocht door Klarendal en Sint Marten op zaterdag 17 december 2016

herdertjestocht2016
Foto: Cees Duindam

Hoor, zie en beleef het kerstverhaal… Ga mee met Jozef en Maria op reis. De herders wachten en zoeken, de herberg zit vol. Help jij de drie Wijzen het kindje te vinden? Loop dan op 17 december mee met de herdertjestocht door Klarendal en Sint Marten!

Op zaterdag 17 december 2016 vindt voor de tweede keer de Herdertjestocht door Klarendal en Sint Marten plaats. Een enthousiast team van vrijwilligers en wijkbewoners organiseert de Herdertjestocht in samenwerking met Inloophuis Sint Marten en Villa Klarendal. Honderden glazen potjes verlichten de route, de engel spreekt Maria toe, de ezel helpt Jozef en Maria op weg.  Zelfs kindje Jezus en zijn moeder Maria doen vrijwillig mee aan de levende kerststal die te vinden is aan het einde van de tocht.

De Herdertjestocht start om 18:00 op het Elly Lamakerplantsoen (op het pleintje voor café/bar Caspar). Daar krijg je een lichtje en een routekaartje, waarmee je langs het hele kerstverhaal wandelt. Onderweg kom je onder andere langs Molen de Kroon en de Speeltuin de Leuke Linde. De Herdertjestocht eindigt op de van Slichthorstenstraat voor de grote kerk met warme chocolademelk en lekkers. Deelname aan de Herdertjestocht is gratis. Starten kan tussen 18.00 en 19.00 uur, de wandeling kan in ongeveer drie kwartier gelopen worden.

Meer info op:
Vind ons op Facebook

In het kort

Wat: Herdertjestocht door Klarendal en St. Marten

Wanneer: 17 december 2016 start tussen 18:00 en 19:00 uur

Waar:  start op het Elly Lamakerplantsoen (voor Café Caspar)
einde aan de van Slichthorstenstraat

Muziek bij de Buren zondag 11 december 2016

Molen de Kroon doet dit jaar voor het eerst mee met de huiskameroptredens van “Muziek bij de Buren”  die overal in Arnhem plaatsvinden.   

Joe & the Revolutions
1999, I Would Die 4 U, Kiss, Let’s Go Crazy, Purple Rain, Raspberry Beret, When Doves Cry, zomaar een greep uit de vele hits van ‘His Royal Badness’ ofwel Prince. Joe & the Revolutions vertolken een theatrale Prince act waarin liefde de boventoon voert.

Smell the HorseSmell The Horse

 

In de ‘Paardenstal’ van de molen speelt de band Smell The Horse.
Zij spelen drie maal een half uur  om 13:30u, 15:00u en 16:30u  

De muziek die ze ten gehore brengen is die van Niel Young.  Onze locatie is de prima keuze om te genieten van de molen en de muziek uit de jaren 60 en 70.  

De muziek van de inmiddels legendarische Neil Young en zijn begeleidingsband Crazy Horse uit de jaren 60 en 70 is de ultieme inspiratiebron voor Smell The Horse. De band speelt subtiele songs afgewisseld met het ruigere werk van hun helden.

www.smellthehorse.nl

Op de website van  www.muziekbijdeburen.nl vind u meer informatie over andere spelende bands. Ook is er een programmakrant.

De toegang is gratis en iedereen is welkom.

of Klarendalse molen