Arnhemse Landdagen

Arnhemse Landdagen 14-17 september

Flyer Arnhemse Landdagen 2016
Van 14 tot en met 17 september organiseren Netwerk Groen Arnhem en Kernteam Stadslandbouw Arnhem de Arnhemse Landdagen. Geniet van alles wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van groen!We trappen 14 september af met het Oogstfeest van Natuurcentrum Arnhem. Op en rond het erf van Stadsboerderij De Korenmaat zijn verrassende activiteiten, rondleidingen en proeverijen voor jong en oud.

Vrijdagmiddag 16 september is er vanaf 14.30 uur een bijeenkomst die in het teken staat van inspireren, kennis delen en ontmoeten. Wethouder Van Burgsteden verzorgt de opening van de bijeenkomst. Hoofdspreker is niemand minder dan wetenschapsjournalist en natuurkundige Mark Mieras:

‘Beetje groen, groot effect’
De meeste moderne mensen leven in een versteende omgeving. Wat doen stoeptegels, straten en gebouwen met hun hersenen? En hoe kan zelfs al een klein beetje natuur ons helpen om gezonder en vitaler te blijven. Om productiever en socialer te zijn?

Sanda Lenzholzer (Wageningen Universiteit, auteur ‘Het weer in de stad’) vertelt over klimaatgericht stads- en landschapsontwerp, Gemeente Arnhem besteedt aandacht aan bodemkwaliteit en er komen initiatieven uit de stad aan het woord. Na afloop is er een netwerkborrel. Voor deze bijeenkomst kun je je aanmelden via info@groenarnhem.nl, de entree bedraagt 2,-. Locatie: Coehoorn Centraal; Coehoornstraat 17.

Zaterdag 17 september is er, net als voorgaande jaren, een Open Tuinen Route. Maak een mooie route langs de (soms verborgen) buurttuinen, stadslandbouwlocaties en andere groene adresjes die Arnhem rijk is. De initiatiefnemers vertellen er graag meer over en laten je proeven en beleven. Alle deelnemende locaties worden binnenkort bekend gemaakt via groenarnhem.nl Meedoen met jouw (particuliere) tuin of locatie? Stuur ons een mail.

Blijf op de hoogte van het programma via groenarnhem.nl en Facebook. Meedoen of meer weten? Neem contact met ons op.

Download Persbericht Arnhemse Landdagen 2016