Midwinterfeest zondag 18 december 2016

midwinter-2016a2img_3462Molen de Kroon in Arnhem viert op zondag 18 december midwinter van 12.00 tot 18.00 uur. Iedereen kan een kijkje nemen en genieten van de sfeervol aangeklede molen met een prachtig uitzicht over de stad vanaf de molenstelling. Er zijn naast de verschillende activiteiten en rondleidingen ook winterse lekkernijen te proeven in de voormalige paardenstal naast de molen. Buiten staat de vuurkorf waarboven een stokbroodje gebakken kan worden

img_2802Midwinterhoorns
Ook dit jaar klinken weer de klanken van de midwinterhoorn over de wijk. De midwinterhoornblazers geven een demonstratie en vertellen over de traditie van het blazen.

Pannenkoeken
Natuurlijk zijn er weer de heerlijke traditionele molenpannenkoeken verkrijgbaar in de paardenstal. Er staat koffie, thee, warme glühwein en limonade en wafels voor u klaar.

VANWEGE ZIEKTE GAAT DE POPPENKASTVOORSTELLING NIET DOOR!


Molenwinkel
In de molenwinkel zijn, naast de vele meelproducten, diverse streekproducten verkrijgbaar, o.a. honing, jams en chutneys.

Rondleidingen
De vrijwillige molenaars leiden u rond in de molen en laten zien wat het molenaarsvak inhoudt. Als er voldoende wind is wordt er ook graan gemalen.