Midwinterfeest zondag 20 december 2015

IMG_3462-3

Molen de Kroon in Arnhem viert op zondag 20 december midwinter van 12.00 tot 18.00 uur. Iedereen kan een kijkje nemen en genieten van de sfeervol aangeklede molen met een prachtig uitzicht over de stad vanaf de molenstelling. Er zijn naast de verschillende activiteiten en rondleidingen ook winterse lekkernijen te proeven in de voormalige paardenstal naast de molen. De toegang is vrij. Klarendalseweg 82 Arnhem.

Midwinterhoorns
Dit jaar klinken weer de klanken van de midwinterhoorn over de wijk. De midwinter-hoornblazers geven een demonstratie en vertellen over de traditie van het blazen. Ook laten zij zien hoe de hoorns gebouwd worden.

Kraampjes
Er zijn verschillende kraampjes in de molen. Eva van Meegen heeft een kraam met gebreide kinderspeeltjes, cadeautjes en rokjes. Wilt u leren haken en breien, dan is dit uw kans. Ook leuk voor kinderen. Tiny van Doimen heeft een kraam met volksschilderkunst. Maarten van Berfelo heeft zijn glas in lood tentoongesteld op de eerste verdieping. Hij is aanwezig om vragen te beantwoorden.
Anna speelt een mini-theatervoorstelling in een kijkdoos.

Pannenkoeken
Natuurlijk zijn er weer de traditionele molenpannenkoeken verkrijgbaar in de paardenstal. Er is ook koffie, thee, warme glühwein en limonade, kniepertjes en wafels verkrijgbaar.

Molenwinkel
In de molenwinkel zijn, naaste de vele meelproducten, diverse streekproducten verkrijgbaar, o.a. honing, jams en chutneys.

Rondleidingen
De vrijwillige molenaars leiden u rond in de molen en laten zien wat het molenaarsvak inhoudt. Als er voldoende wind is wordt er ook graan gemalen.

Molen De Kroon (de Klarendalse Molen) is te vinden aan de Klarendalseweg 82, te Arnhem. Informatie over de molen is ook te vinden op www.molendekroon.nl.

De vaste openingstijden van de molen en de winkel zijn: vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdagochtend van 9.30 tot 13.00 uur. Op die tijden zijn de molenaars telefonisch te bereiken op nummer: 026-3512513.