Nieuwe Molenpostzegels

Nieuwe Molenpostzegels verkrijgbaar.
Vereniging De Hollandsche Molen bestaat dit jaar 90 jaar. PostNL viert dit jubileum mee met een speciale serie molenpostzegels. Het zijn 10 postzegels met afbeeldingen van tien verschillende molentypes uit heel Nederland.
Het postzegelvel Nederlandse molens telt tien verschillende postzegels met waardeaanduiding 1 voor bestemmingen in Nederland. Op elke staande zegel is een afbeelding te zien, gemaakt door tekenaar Joost Veerkamp van een specifiek molentype met een eigen kleur, tegen een heldere hemel en een horizon die van de ene in de andere postzegel doorloopt. De tekst op de postzegel zelf omschrijft het molentype, de naam van de molen en de standplaats. De velrand bevat extra informatie over de desbetreffende molen: een korte omschrijving, het bouwjaar, de molenfunctie, het adres en de provincie. Boven aan het postzegelvel is de velnaam NEDERLANDSE MOLENS in een sierbalk opgenomen, onder aan het vel wordt in een kleinere variant van deze balk voor. De geldigheidstermijn van de zegels is onbeperkt.
Naast het postzegelvel heeft PostNL een speciaal, fraai vormgegeven Prestigeboekje uitgebracht waarin achtergrondinformatie staat over de molentypen en het werk van de molenaar. De Hollandsche Molen heeft van de postzegels ook een set ansichtkaarten laten maken.

Zie voor meer info: www.molens.nl.