NIEUWS

150 jaar in Klarendal

2020 is een jubileumjaar voor Molen de Kroon: de Grand Dame – zoals molenaars haar noemen! – staat 150 jaar op haar centrale plek in Klarendal! 1870 – 2020: dit gaan we vieren!

Molen de Kroon werd in 1849 als molen De Hoop gebouwd aan de Amsterdamseweg. Waarschijnlijk omdat daar woningen moesten komen voor een groeiende stad, verplaatste de molenaar zijn molen naar het toen nog onbebouwde Klarendal en de molen veranderde weer daarna van naam.

1870 – 2020

Maar sinds 1870 staat dit prominente gebouw en ondertussen rijksmonument op haar plek in het hart van de wijk. ‘Als de molen kon praten… zou je wat horen’, aldus één van de laatste eigenaren uit de molenaarsfamilie Reijmes. Ja: de molen heeft het meest van allen vanaf haar plek kunnen aanschouwen in Klarendal, 150 jaar lang!

Het jaar 2020 is dus een jubileumjaar en daarom zullen er publieksactiviteiten gaan plaatsvinden en natuurlijk vieren huidige molenaars en vrijwilligers dit heugelijke feit, samen met de bewoners van Klarendal e.o. Hou de Facebook pagina in de gaten!