NIEUWS

Molen de Kroon neemt coronavirus in acht

Het bestuur van de Klarendalse Molen bericht over het coronavirus en de gevolgen voor de activiteiten in de molen:

Tot nader order wordt de Paardenstal en/of de molen NIET meer verhuurd voor bijeenkomsten. Dit voor de veiligheid van onze vrijwilligers en onze gasten. Wij gaan de huurders informeren, voor zover ze zelf nog niet hebben geannuleerd;

De bijeenkomsten met Drie Gasthuizen op dinsdagmiddag en Jutta Music op woensdag vinden niet plaats in de maand maart, de winkel blijft tot nader order op de woensdagmiddag gesloten

De contacten in de molen (koffie momenten in de Paardenstal) zijn zoveel mogelijk beperkt tot een minimum. De lijn is om zoveel mogelijk groepscontact te voorkomen.

De toegang tot de molen wordt afgesloten (vanaf de begane grond) voor publiek en is tot nader order alleen toegankelijk voor het uitvoeren van noodzakelijke werkzaamheden door molenaars.

Gezien het feit dat de molenwinkel in een behoefte voorziet in de voedselketen, willen we deze niet sluiten. De verkoop van koffie en thee in de molen (valt onder de horeca) zal echter tijdelijk worden gestopt. Vrijwilligers die zich ook maar een beetje ziek voelen en tot de risicogroep behoren, worden dringend verzocht hun diensten over te slaan. Klanten wordt vriendelijk verzocht om met niet meer dan 5 personen gelijktijdig op de begane grond van de molen te zijn.

Jubileumjaar

Wel hebben we besloten de jubileumactiviteiten voorlopig gewoon te gaan organiseren. We bekijken per dag hoe het land er voor staat.

Het coronavirus leidt tot veel vragen, zeker nu het aantal besmettingen in Nederland toeneemt. Het bestuur vraagt op een ieders begrip en vraagt waar mogelijk naar elkaar om te zien.