Molenbezoek

De molen en de molenwinkel zijn twee dagdelen in de middag standaard open: vrijdagmiddag van 13u tot 16u en zaterdags van 11u tot 15u.

Molenwinkel

Alle opbrengsten uit de winkel komen ten goede van het beheer en onderhoud van de Klarendalse molen.

Bezichtigen

De molen kan tijdens openingstijden van binnen bezichtigd worden. De vrijwillige molenaars leggen uit over het draaien van de wieken en het maalproces op een korenmolen én ze vertellen over de geschiedenis van molens. Bij voldoende wind is de molen als maalwerktuig in bedrijf te zien. De molenaars malen dan graan voor de eigen molenwinkel.

Kinderen onder de 16 jaar hebben alleen onder begeleiding van een volwassene toegang tot de molen. Bezoek aan de molen is gratis, maar een bijdrage in de molenpot wordt zeer op prijs gesteld. Huisdieren zijn niet welkom in de molen.

We zijn tijdens openingstijden telefonisch te bereiken op 026-3512513 om u informatie te verstrekken.

Beleef de molen

Na de heropening van oktober 2018 is een permanente tentoonstelling waar de beleving van techniek en de betekenis van de molen, historisch en hedendaags te zien en te beleven is. Foto’s, internet, objecten en een belevingstafel werken mee aan een informatief, educatief en interactief karakter van de tentoonstelling, geschikt voor jong en oud.

Ruiken, voelen, zien en horen laten je de molen in al zijn facetten ervaren. Daarmee word  je uitgedaagd  om op de bovenliggende verdiepingen de molen in werking te zien en je door de molenaars zelf te laten vertellen en beleven wat het vak molenaar inhoud. Een speurtocht voor de kinderen laat ook hen de molen op bijzondere wijze ervaren.

En lekker kopje Peeze koffie staat ondertussen altijd klaar!

Rondleiding op afspraak

Op afspraak worden rondleidingen verzorgd voor groepen. Het basistarief voor een groep tot en met 10 personen bedraagt € 35,00. Voor iedere volgende deelnemer betaalt u € 3,50 extra. Voor een rondleiding voorafgegaan met een lekker kopje Peeze koffie naar keuze en een lekkernij is het basistarief tot en met 10 personen €60 en voor iedere volgende deelnemer €6,00 extra.

Basisschoolklassen zijn welkom vanaf groep 4. De kosten voor deze scholen bedragen € 25,- per klas. BTW is niet van toepassing. Dit zijn minimumbedragen, maar een hogere bijdrage is zeer welkom! Alle inkomsten komen ten goede aan de molen.

Wenst u informatie of wilt u zich aanmelden voor een rondleiding, maakt u dan gebruik van het contactformulier.

Bereikbaarheid

De molen is makkelijk bereikbaar met Lijn 13 (direct naast de deur) en via station Velperpoort. Daarnaast is er bijna altijd wel parkeergelegenheid in de omgeving van de molen.