NIEUWS

Muziek bij de Buren in Molen de Kroon: One Big Heart

Op zaterdag 9 december is de Klarendalse molen huiskamer voor de zesde editie van Muziek bij de Buren Arnhem. Op de begane grond hebben wij de driekoppige band One Big Heart te gast, die drie optredens verzorgt.
De naam One Big Heart klinkt zoeter dan de muziek kan zijn en de muziek klinkt vaak harder dan de naam doet vermoeden. De teksten zijn soms heel direct, maar kan voor ieder weer een eigen betekenis hebben.

De muziek is veelal geïnspireerd op de relatie tussen Xander en Kiki en door de natuur. De natuur is steeds weer de plek voor frontman Xander, liedjesschrijver van de band, om het leven te overdenken.
De muziek kun je het best tot je nemen wanneer de band live speelt en je mee neemt in het verhaal. Het doel is om nieuwe nummers te blijven schrijven en de live sets te blijven verversen, zodat de beste liedjes uiteindelijk blijven staan. One Big Heart wil een eigen album maken. Voorafgaand aan het album komt er wellicht een single of een andere fysieke muziekdrager.

Optredens:
13.00u – 13.30u
14.30u – 15.00u
16.00u – 16.30u

Klarendalseweg 82

Recensie 3voor12 Gelderland (Spijkerrok 2017):

‘Spijkerrok heeft dit jaar een nieuwe traditie in het leven geroepen door het festival te laten openen door een band of artiest uit het Spijkerkwartier. Dit jaar de beurt aan One Big Heart (Xander van Veelen en Kiki Lelie). Gezeten op twee barkrukken brengt het duo akoestische, eigen nummers. Wat vooral opvalt is de enorme positieve uitstraling en dat de invloeden vooral uit de jaren zeventig lijken te komen. One Big Heart doet denken aan Bowie, CSNY, Fleetwood Mac en een toefje Velvet Underground. De muziek was soms licht melancholisch, maar vaker vrolijk en up-tempo. Een fijne binnenkomer voor de vroege bezoekers.’