NIEUWS

Muziek bij de Molen slaat haar wieken uit

Op 21 juli organiseert Muziek bij de Molen een klein festival in het Coehoornpark Arnhem. De stichting organiseert al twee jaar kleinschalige, gratis toegankelijke muziekavonden in Molen de Kroon in Klarendal. Dit is enorm succesvol; lokale maar ook internationale artiesten en bezoekers weten de weg naar Muziek bij de Molen steeds meer te vinden. Nu is het tijd om de wieken uit te slaan en de Arnhemmers te trakteren op een heel fijn festival in het Coehoornpark.

Festival in stadspark Coehoorn

Iedereen kent de grote podia waarop de bekendste bands spelen. De laatste jaren is er in Arnhem een flinke toename te zien aan grote festivals. Hoewel de organisatie zelf regelmatig een biertje staat te drinken op deze festivals, kriebelt het dan toch: hoe groter, hoe minder intiem. Volgens Muziek bij de Molen is het tijd om de kleine niche te bedienen, een plek creëren waar je bij wijze van spreken je oude buurman tegenkomt en je het gevoel hebt alsof je zelf een succesvolle grote tuinparty hebt georganiseerd.

Lokale en kwalitatief goede bands op speelse podia, in een overzichtelijk knus park, peuters tot oma’s en alles er tussenin wordt vermaakt, Arnhemse kunst, troubadours, goed eten en Arnhemse kraamhouders verleiden je met mooie speciaal biertjes, wijn en leuke spullen. Zo gaat het festival er uit zien. Door de samenwerking met Studio Stadsgras, dat de laatste jaren het Coehoornpark heeft gemaakt tot wat het nu is, wordt het park optimaal benut tijdens deze zonnige dag; een ontspannen en verbindende sfeer zoals die al twee jaar bij Muziek bij de Molen wordt ervaren. Niet te groot, niet te klein en vooral relaxed! En omdat dit festival voor iedereen toegankelijk moet zijn, is het gratis toegankelijk.

Crowdfunding met tegenprestaties

Omdat Muziek bij de Molen alles vrijwillig organiseert, ontbreekt budget om dit festival te realiseren. Tijdens de optredens in de Klarendalse Molen wordt er altijd met de pet rond gegaan en van deze vrijwillige giften worden de artiesten betaald. Met opbrengst uit de drankverkoop kunnen tijdens het festival een deel van de kosten gedekt worden, maar niet alles. Er zijn met name tekorten op de kosten voor de muzikanten, realisatie van het podium en een luifel – en hier komt de vraag aan jullie! Met behulp van jouw gift zet Muziek bij de Molen iets fijns, kleins doch groots, gezelligs en ongedwongens op.

Wil je helpen door een bedrag te doneren? Alle donaties staan voor een tegenprestatie. Bekijk de campagne die t/m 24 juni loopt op  (klik!) VOORDEKUNST.NL.

Als er 80% of meer van het doelbedrag opgehaald wordt, is het project geslaagd en zien we jou graag op 21 juli 2019 in het Coehoornpark. Mocht het doelbedrag niet worden opgehaald, krijgen alle sponsoren hun geld teruggestort. Er is dan altijd nog de mogelijkheid om Muziek bij de Molen buiten deze campagne om te sponsoren door rechtstreeks over te maken.

Namens de organisatoren van MBDM, Willem Jakobs (Studio Stadsgras, parkregisseur van het Coehoornpark) en álle betrokken vrijwilligers: Alvast enorm bedankt!