NIEUWS

Gelderse Molendag

Zaterdag 4 november is het weer Gelderse molendag. Uiteraard is molen De Kroon deze dag langer geopend. Bij voldoende wind zullen we de wieken tot 16:00 laten draaien.

Uiteraard zullen er ook weer pannenkoeken worden gebakken!

KUNST IN DE MOLEN DE KROON

EXPOSITIE VAN VANKLAAS

Nieuwsgierig naar wie vanKlaas is?

Kom op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur of zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur kijken naar de expositie van vanKlaas die kunstenaar en illustrator/vormgever is. Op de 1e verdieping bevindt zich de expositie en in de winkel zijn kaarten te koop die vanKlaas ontworpen heeft. Wij zien u graag, tot dan.

Open Monumentendag

Zaterdag 9 september is het van 11:00 – 17:00u Open Monumentendag met het thema “Leven en Doorgeven”.

In de molen besteden we extra aandacht over de kennis en vaardigheden van de molenaar. Die kennis wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dus kom naar de molen om de verhalen te horen en zie de wieken hun werk doen.

En,.. geniet van de overheerlijke PANNENKOEKEN!

Kunst in de Molen

Begin juni is er op de graanzolder van Molen de Kroon, de eerste verdieping, een mooi ophang systeem gemonteerd voor het tentoonstellen van foto’s, schilderijen of andere kunst.

Het uitgangspunt is het maken van verbinding in de breedste zin van het woord met de Arnhemse amateurkunst en cultuur, met een accent op Klarendal/Modekwartier/Arnhem e.o..

We bieden deze mogelijkheid een tentoonstelling in te richten aan hen die hun kunstuitingen willen laten zien aan anderen.

De Klarendalse molen stelt de ruimte en het ophangsysteem beschikbaar, de vormgever, fotograaf of kunstenaar richt de tentoonstelling in.

Er wordt samenwerking gezocht met de Wasplaats en andere plekken in Klarendal.

Ook ondernemers worden op voorhand niet uitgesloten. Net als bij de destijds door de Wasplaats georganiseerde fototentoonstelling, kan er een mogelijkheid ontstaan om de tentoonstelling te laten reizen door Klarendal/Arnhem.

Voor nadere informatie kunt contact opnemen Wil Huisman of Frank Lassche (kunstindemolen@gmail.com) van de Klarendalse Molen de Kroon.

Het zou fantastisch zijn als we met dit project nog meer mensen naar de molen kunnen halen met een vleugje kunst en ze tegelijkertijd kunnen laten genieten van al onze (streek)producten en inmiddels bekende pannenkoeken zaterdagen.

Volg de Klarendalse molen voor de ontwikkelingen op de website.

https://www.molendekroon.nl/nieuws/

Tentoonstelling graanzolder

Gluren bij de buren

Op zondagmiddag 2 juli 2023 is het Gluren bij de Buren bij de molen. Niet alleen op het terras van de molen, maar verspreidt over de stad zijn er optredens van muziek, theater, dans en voordrachten in de tuinen van Arnhem. Het hele programma kan je vinden op glurenbijdeburen.nl

Onder zijn artiestennaam WKKR (wakker) zal Gosse Scherstra 3x optreden (13:45u, 15:15u en 16:45u). Hij maakt muziek en begeleidt zichzelf met gitaar.

Alle optredens zijn gratis, maar een bijdrage is welkom.

Kom langs en geniet van zijn muziek en laat je verrassen! En, natuurlijk draait de molen op zo´n feestelijke dag!

Nationale Molendag & Plantjesmarkt

Aanstaande zaterdag ( 13 mei ) is Molen de Kroon extra lang geopend, het is namelijk weer nationale molendag!

Van 10:00 tot 17:00 is de molen open voor publiek en worden er ook pannenkoeken gebakken.

Van 10:00 tot 13:00 is er zoals ieder jaar weer een plantjesmarkt voor de molen.

Warme Winterroute 2022

Molenfeest op zaterdag 17 december van 11.00 tot 17.00 uur.

Dit jaar doet Molen de Kroon mee met de Warme Winter Route 2022, die in Klarendal en St. Marten wordt gehouden.

In de molen is er die dag zoals vanouds veel te beleven.

Er zijn Midwinterhoornblazers die de winter aankondigen met de karakteristieke klanken.

We bakken pannenkoeken en oliebollen voor u en er is glühwein en warme chocomel om je op te warmen.

Rond het kampvuur geniet je van de vlammetjes en de marshmallows.

Er zijn zowel binnen als buiten verschillende kraampjes.

Mandenvlechters vlechten niet alleen manden. En maak je keuze uit de sieraden van Mariette, haakwerk van Clementina en schilderijen van Minet Westerveld.

Wol en Hei (van de Rhedense schaapskudde) en de natuurpromotors van “Meer Bomen Nu” zijn ook aanwezig.

De molen is te bezichtigen en molenaars vertellen u alles over de molen. Als er voldoende wind is ziet u ook hoe het graan gemalen wordt.

Iedereen is van harte welkom op de gezelligste dag van het jaar!

Leeftijd kent geen tijd

Weet je nog toen je vroeger met opa of oma mee werd genomen naar de plekken waar ze vroeger altijd kwamen?

De Klarendalse molen is er daar ook een van. De molen is het icoon van Klarendal in Arnhem. Een must see voor iedereen die hier gewoond heeft of gewoon nieuwsgierig is naar de achtergrond van dit staaltje geschiedenis dat nog altijd voor lange rijen zorgt… Want ja de lekkerste meel en pannenkoeken haal/ eet je bij deze molen!

(meer…)

Plantjesmarkt

Klarendal heeft al jaren een traditie in een plantjesdag op de zaterdag voor Moederdag, de dag bij uitstek om leuke buitenplanten te kopen, moeders te plezieren of om zo vlak na de IJsheiligen de vroege zomer in te luiden. Vanwege corona heeft ook deze traditie even stil gelegen, maar het kan weer! Dus kom ook langs voor een plantje en een kop koffie.

(meer…)