Over ons

Vrijwilligerswerk

Onze Klarendalse molen zoekt altijd leuke en gezellige vrijwilligers, die in de winkel, in de keuken en bij leuke evenementen een handje willen helpen, of hun mouwen willen opstropen voor onderhoudswerkzaamheden.

De winkelmedewerkers

Uitbreiding van het aantal winkelvrijwilligers is dringend gewenst. Het bestuur streeft naar uitbreiding van de openingstijden. Het molenonderhoud wordt steeds duurder. Gevolg is dat er meer geld beschikbaar moet komen voor de onderhoudspot. Omzet verhoging is daarvoor nodig; dus langer open en meer handjes in de winkel.

De klussenploeg

In en om de molen zijn er altijd klussen, die blijven liggen, maar eigenlijk gedaan hadden moeten worden. Denk aan de tuin, het schilderwerk, schoonhouden van de bestrating, opbouwen en afbreken bij evenementen etc. Mensen met ‘twee rechter handen’ zijn dus zeer welkom.

De Molenaars

Molenaar wordt je niet zomaar. Daarvoor moet je een cursus doorlopen. Twee jaar lang moet je bereid zijn je zaterdagen buiten de vakanties en feestdagen te besteden aan instructie op een molen in de praktijk. Eénmaal per maand zijn er in die periode theorielessen. Daarna kan er examen gedaan worden. Molen De Kroon is een lesmolen, waarop je het vak kunt leren. Graag ziet het bestuur dat zich aspirant- molenaars melden, die in de toekomst bereid zijn molen De Kroon ook op andere dagen van de week te laten draaien dan vrijdag en zaterdag zoals nu gebeurt.

Contact

Weet je van aanpakken, en zie je altijd wel iets om te doen? Ben je bereid om nieuwe dingen te willen en kunnen leren? Wil je samen met ons, Molen de Kroon op de kaart zetten in Arnhem en omgeving?

Huiver niet en neem gerust contact met ons op!

Wat kan je van molen de Kroon verwachten? 
Je werkt op een mooie en unieke locatie, met regelmatig een lekker hapje en een drankje! Kom gewoon langs!

We zijn open op vrijdags van 13:00 – 16:00 uur en zaterdag van 11:00 – 15:00 uur of mail naar vrijwilligers@molendekroon.nl