NIEUWS

Programma heropeningsfeest Molen de Kroon

Klarendals molenfeest

Op zaterdag 27 oktober viert Molen De Kroon aan de Klarendalseweg feest, omdat de renovatie en de verbouwingen van de afgelopen maanden zijn overleefd. De romp en de stelling van dit rijksmonument staan na een periode in de steigers te hebben gestaan, weer als nieuw te pronken in het hart van de wijk. De begane grond is volledig heringericht waardoor de molen veel meer gebruiksmogelijkheden biedt. En dit mag gevierd worden!

12 uur Mr Big Hand TOM speelt Boogie Woogie in de molen

12 uur brood bakken door kinderen in de achtertuin.

13 uur voorstelling Capoera  o.l.v. Tineke Spiering

14 uur verwelkoming door Gerrit Dassen, wie kent hem niet!

14.05 uur korte uitleg over de renovatie door Frank Lassche, bestuurslid technische zaken

14.10 uur opening door: Richano Willemsen, junior molenaar, wethouder Hans de Vroome en oud-directeur Volkshuisvesting Gerrit Breeman

14.30 optreden van Klarendalse Toppers, Joey Hartkamp , Mike Sanders en Frans joostink

16.30 uur optreden Joey en deelnemers van Theater Klare Taal

18.00 uur GROOTS optreden Corporate Sound, voeten van de vloer

Verbinden

Het bestuur en de vrijwilligers willen met de Klarendalse molen als icoon van de wijk het sociaal maatschappelijk gebruik vergroten. Door de aanpassingen in de molen is de scheiding tussen de molenwinkel en de rest van de ruimte verdwenen. Twee dagen in de week is de winkel in functie en is de molen tegelijkertijd te bezichtigen, incluis de permanente belevingstentoonstelling over de techniek en de geschiedenis van de molen. Er is dan altijd ook een kopje koffie te krijgen. Alle andere dagen zijn molen en paardenstal beschikbaar voor particulier of zakelijk gebruik. Molen de Kroon is en blijft trouwens een opleidingsmolen. De vrijwillige molenaars brengen vanuit het Gilde voor vrijwillige molenaars de fijne kneepjes van het vak bij.

Allen welkom!