NIEUWS

Veel wieken!

Molen de Kroon beschikt sinds 10 september over veel meer wieken dan dat er draaien. We hebben ondertussen het Vijfde Wiek biertje breed aangekondigd. Maar is óók nog een prachtig Klarendalse molen shirt op de markt gebracht door Okimono én Wiek was op bezoek!

Okimono

De Vijfde Wiek was aanleiding om eens over een mooi molen shirt te gaan nadenken. “We liepen al 10 jaar rond met het idee om een keer iets met ‘onze’ Klarendalse Molen te doen, dus de animo was er!” aldus Okimono man Gerrit Weeren. Grafisch ontwerper Lucas van Hapert, vooral bekend met zeefdrukken van Utrechtse beelden, maar sinds kort woonachtig in Velp (toch een beetje Arnhem), is bereid gevonden om met een mooi design te komen in zijn stijl.

Terwijl de wereld nog van niets wist, zijn de T-shirts voor het allereerst door vrijwilligers gedragen tijdens de presentatie van de Vijfde Wiek op 10 september, geschonken door Okimono. Carola links op de foto, droeg er alvast een! Pas daarna is via de Okimono nieuwsbrief gepresenteerd aan de fans en vanaf dat moment is de molenwinkel een fysiek verkooppunt van het shirt. Ook hier komen de opbrengsten ten goede aan de molen en ook hier geldt: zolang de voorraad strekt!

Lucas van Hapert heeft ook werkelijke zeefdrukken achtergelaten bij de molen van het ontwerp: gelimiteerd gedrukt (maar 25 keer!), ingelijst en gesigneerd. De Klarendalse molen barst van de exclusiviteit!

Het ontwerp van Lucas, op shirt én in zeefdruk. Alle vrijwilligers kregen alvast een shirt van Okimono!

Wiek

Verder was het erg leuk om Wiek tijdens de Vijfde Wiek presentatie te ontvangen. Deze presentatie op vrijdag de 10e om vijf over vijf was eigenlijk alleen voor genodigden, maar Wiek nodigde zichzelf vanwege zijn naam als Zesde Wiek uit 🙂 Jurgen van Brouwerij Durs (rechts op de hoofdfoto) overhandigde hem een 5 Durs’ lessers + Durs bierglas cadeau pakket.

Die gaan hard! Opbrengsten van biertjes en Okimono shirts komen ten goede aan het onderhoud van de molen! Dus wees er snel bij, want OP = OP!

Molen de Kroon
Klarendalseweg 82
Open op vrijdagmiddag: 13.00 – 16.00 uur en zaterdag: 11.00 – 15.00 uur